Hup, lekker op de fiets

 

Er is niks heerlijker dan een dag op de fiets met de haren in je wind. Voor veel Nederlanders is het fietsen een praktische gelegeheid. Even snel wat boodschappen halen, snel de kinderen naar school of even buurten bij een vriend. De fiets heb je zo gepakt en met een paar trappen ben je vaak al op bestemming. Maar sta je er wel eens bij stil dat een lange fietstocht zonder specifiek doel ook een hele beleving kan zijn? In Nederland heb je genoeg mogelijkheden voor recreatief fietsen. Wie weet is het ook wel iets voor jou?

 

Fietsen is saai? Helemaal niet!

‘Wie gaat er nou fietsen voor zijn lol?’ heb ik wel eens iemand horen zeggen. Nou, dacht ik toen, een heleboel mensen eigenlijk! Recreatief fietsen is namelijk ontzettend populair en wordt steeds vaker gedaan. Saai is het bovendien helemaal niet want er is altijd genoeg te zien onderweg. Wat een boer niet kent, eet hij niet maar wie nooit een lange fietstocht heeft meegemaakt, weet ook niet wat er onderweg allemaal te beleven valt.

 

Fietsen is overduidelijk gezond

Naast het feit dat fietsen ontzettend leuk is en je onderweg allerlei dingen meemaakt, is fietsen ook nog eens hartstikke gezond! Fietsen is goed voor het lichaam en zorgt voor een heldere geest. Ben je de sportschool ook zo snel zat en vind je al dat trainen helemaal niks? Maak het leven dan ook niet moeilijk voor jezelf. Stap lekker op de fiets en ga een rondje fietsen. Zo kan je je hoofd lekker even leegmaken en ben je ondertussen toch bezig met het trainen van je lichaam en het onderhouden van je gezondheid.

 

Neem je vrienden mee

Fietsen hoeft helemaal niet alleen. Je kan je familie, vrienden en kinderen makkelijk meenemen. Plan een leuke route en ga er voor. Op internet vind je genoeg tips voor bijzondere en leuke fietsroutes. Maak er een gezellige dag van en zorg voor plezier op de fiets. Neem wat te eten en drinken mee en zorg voor een knusse picknick tijdens de pauze. Zo beleef je een heerlijke dag op een simpele manier.